BORDID D.O.O. PODGORICA

Proizvodnja Sirila “SIRKA”

Preduzeće “Bordid” d.o.o. iz Podgorice osnovano je 1994. godine i bavi se proizvodnjom tečnosti za sirenje kao i prometom prehrambenih proizvoda u sopstvenim maloprodajnim objektima. Preduzeće je registrovano u Centralnom registru privrednog suda u Podgorici pod registarskim brojem 5-0052431-004, a prema Obavještenju o razvrstavanju Zavoda za statisktiku šifra djelatnosti je: 15890 proizvodnja drugih prehrambenih proizvoda. Sjedište kompanije i adresa za prijem službene pošte je Danilovgradska 9, Podgorica.

’’Bordid doo’’ je preduzeće formirano sa ciljem održavanja tradicionalnog načina proizvodnje sirovina za preradu mlijeka i proizvodnje sira. To je jedina kompanija u Crnoj Gori koja se bavi proizvodnjom tečnosti za sirenje kao osnovnom djelatnošću.

Misija ’’Bordida’’ je zadovoljenje potrošača i unapređenje poslovanja kroz kvalitet proizvoda i usluga.

Asortiman proizvoda

Osnovni proizvod preduzeća ’’Bordid doo’’ je tečnost za sirenje, koje se u narodu naziva i sirilo ili sirište. Sirilo je pored mlijeka jedan od osnovnih sastojaka u proizvodnji sira. Sirilo se proizvodi u obliku tableta, praha i u tečnom stanju. Sirilo u obliku tableta je pogodno prvenstveno za domaćinstva koja se proizvodnjom sira bave s vremena na vrijeme. Za intenzivniju proizvodnju sira u domaćinstvima pogodnije je sirilo u tečnom stanju, jer se lakše odmjerava pipetom ili kapaljkom. Praškasto sirilo ima bolje karakteristike i duže vrijeme trajanja, ali se zbog teškoća u doziranju uglavnom koristi samo u fabrikama sira (ne i u domaćinstvima). Rok upotrebe tečnog sirila je od pola do jedne godine, a čuva se u dobro začepljenim bocama, u hladnoj i tamnoj prostoriji.

Komercijalni naziv tečnosti za sirenje koje proizvodi Bordid je čisto sirilo ’’SIRKA’’. Ovo sirilo je pakovano u plastičnoj ambalaži raznih količina i to: od 1l, 0,5l i ¼l. Proizvod ima deklaraciju na kojoj je jasno naglašeno uputstvo za upotrebu i označen rok trajanja.

Preduzeće Bordid u svojim maloprodajnim objektima nudi širok asortiman proizvoda najrazličitijih proizvođača. To je prehrambena roba, hemija, konditorski proizvodi, cigarete, štampa, sladoledi i ostala roba široke potrošnje. U marketima ima oko 2000 artikala.